fjfjfjfjfjf.jpg

Yläpuolella on ohjeet tiedostokansion pakkaamiseen.


Virus määritellään tietokoneohjelmaksi, joka monistaa itseään ja leviää tietokoneesta toiseen. Ne voivat levitä esimerkiksi tietokoneverkon tai tiedontallennusvälineen mukana tulleen tiedoston mukana. Viruksilla on yleensä yksi tai kaksi toimintavaihetta. Ensimmäisessä vaiheessa se pyrkii levittämään itsestään kopioita ja esimerkiksi kopioimaan itsensä tietokoneessa käytetyille levykkeille. Niiden aiheuttama yleisin haitta on tietojen hävittäminen. 
Viruksia voi joilla etsitään ja tuhotaan paikallisesta järjestelmästä tai etäpisteestä haitallisia prosesseja, niiden tarvitsemia tiedostoja tai ajettaviin ohjelmatiedostoihin tarttunutta haittakoodia. Melkein millätahansa verkkosivustolla on viruksia, joten muista olla varoivainen internetissä!!
Jos olet internetissä jollakin yleisellä tietokoneella jotka ovat kaikkien käytössä ja haluat varmistaa ettei kukaan näe millä sivustoilla olet käynyt ja ettei kukaan saa tietojasi mitenkään voit valita ingonito-tilan "näkymättömyystilan", niin mikään sivu ei jää sivuhistoriaan.


Tiedostoja voi varmuuskopioida tietokoneen ulkoiselle kiintolevylle (CD-levylle tai USB-muistikortille). Ne voi sitten myöhemmin kopioida mihin tahansa tietokoneeseen.